Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gegrilde mini ananas

Recept time 25 min.
Recept time 4
Recept time BBQ

Op zoek naar een lekker toetje om te bereiden op de BBQ? Ga dan voor mini ananas! Deze harde vrucht blijft goed stevig en kan goed tegen warmte. Lekker met een bolletje ijs en karamelsaus!

Ingrediënten

  • 2 EAT ME mini ananassen
  • 100 g hazelnoten
  • 200 g kristalsuiker
  • 100 ml water
  • 80 g roomboter
  • 125 ml room
  • 1 tl grof zeezout
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de barbecue.
  2. Doe de suiker en het water in een steelpan en verhit zonder te roeren. Het water zal gaan verdampen en de suiker moet een mooie bruine kleur krijgen.
  3. Voeg de boter toe zodra de karamel de juiste kleur heeft. Blijf roeren totdat de boter is opgelost.
  4. Voeg vervolgens de slagroom toe en roer totdat het volledig is opgenomen.
  5. Haal van het vuur en voeg naar smaak het zeezout toe. Zet vervolgens apart.
  6. Snijd de mini ananas in 4 gelijke stukken. Leg ze met de platte kant op de barbecue en rooster totdat er grilstrepen ontstaan en draai om.
  7. Rooster de hazelnoten ondertussen in een droge koekenpan tot ze een goudbruine kleur hebben. Hak ze vervolgens fijner.
  8. Serveer de gegrilde mini ananas met de karamel-zeezoutdip, vanille-ijs en hazelnoten.
Enjoy

Meer recepten met mini ananas

Kleurrijke fruitspiesjes
Kleurrijke fruitspiesjes
Fruitsalade met ramboetan
Fruitsalade met ramboetan
Pitahaya gevuld met tropisch fruit
Pitahaya gevuld met tropisch fruit
Fruitsalade met ramboetan
Fruitsalade met ramboetan
Pitahaya gevuld met tropisch fruit
Pitahaya gevuld met tropisch fruit

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.