Gegrilde ribeye met bonensalade - EATME Gegrilde ribeye met bonensalade - EATME
  • Gegrilde ribeye met bonensalade

Gegrilde ribeye met bonensalade

Recept time 20 min.
Recept time 2
Recept time Koekenpan

Het is echt waar, de verse kruiden maken dit gerecht nog veel lekkerder. Probeer zelf een salsa verde te maken en combineer het met die perfect gegrilde ribeye steaks.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME haricots verts
  • 100 g EAT ME sugar snaps
  • 100 g EAT ME peulen
  • 15 g fijngesneden EAT ME bieslook
  • 5 g fijngesneden EAT ME munt
  • 10 g gesneden EAT ME peterselie
  • 5 g gesneden EAT ME dragon
  • 10 g gesneden EAT ME kervel
  • 10 g gesneden EAT ME basilicum
  • 100 g doperwten
  • 200 g verse kapucijners
  • 1 el kappertjes
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 2 ribeye steaks (á 200 g per stuk)
  • olijfolie
  • zout & peper

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Zet een pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Blancheer de haricots verts, sugar snaps, peulen, doperwten en kapucijners per bonensoort in het water. Eindig met de kapucijners, want die maken het water troebel.
  3. Leg de geblancheerde bonen in koud water om af te koelen.
  4. Zeef de bonen en doe ze in een schaal, voeg een snufje zout en peper toe en meng door elkaar.
  5. Doe de kappertjes, witte balsamicoazijn, zout en peper in een maatbeker en maal dit fijn met een staafmixer.
  6. Voeg nu de fijngesneden kruiden toe en mix dit.
  7. Voeg, als er een papje is ontstaan, de olijfolie toe. Maal dit goed fijn met de staafmixer.
  8. Mix wat salsa verde door de bonensalade.
  9. Wrijf de ribeye steaks in met zout en olijfolie en laat ondertussen de grillplaat heet worden.
  10. Grill de ribeye steaks circa 3 minuten om en om. Dan is het vlees 'rare'. Als je van 'medium' of 'well done' houdt, moet het vlees langer op de grill. Het hangt natuurlijk ook af van de dikte van het vlees. Hoe dikker het vlees, hoe langer het op de grill moet.
  11. Laat het vlees op een warme plek rusten voordat je het snijdt.
  12. Serveer de ribeye steaks met de salsa verde en de bonensalade.




Enjoy

Tips

Haal de ribeye 60 minuten voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Doe nooit olie in de grillpan zelf, maar smeer het product dat je wilt grillen lichtjes in met olie. Helemaal geen vet gebruiken kan ook.

Anderen bekeken ook

Noodles salade met ramboetan
Noodles salade met ramboetan
Salade met vijgen en paddenstoelen
Salade met vijgen en paddenstoelen
Kip kerrie met gebakken baby ananas
Kip kerrie met gebakken baby ananas
Spicy kip met mihoen
Spicy kip met mihoen
Zoete aardappel stamppot
Zoete aardappel stamppot
heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in