Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gegrilde zoete aardappel met frisse dressing

Recept time 25 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Zoete aardappel is ontzettend veelzijdig en op veel verschillende manieren te verwerken. Zoete aardappel is ook heerlijk om te grillen met een lekkere dressing. Een mooie smaak in pure eenvoud.

Ingredi├źnten

  • 500 g EAT ME BIO zoete aardappel
  • 1 cayennepeper
  • 15 g basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • zeezout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Was de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in dunne plakken.
  3. Bestrijk de zoete aardappelplakjes met olijfolie.
  4. Verhit een grillpan en gril de zoete aardappel aan beide kanten zodat er een mooi grileffect ontstaat.
  5. Leg de zoete aardappel op een bakplaat en bak in 10 minuten in de oven af.
  6. Was de peper, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd in fijne stukjes.
  7. Pers de knoflook met een knoflookpers.
  8. Was de basilicumblaadjes en snijd fijn.
  9. Meng de cayennepeper, de knoflook en het basilicum met de olijfolie. Voeg naar eigen smaak de zeezout toe.
  10. Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel over een schaal. Besprenkel de dressing over de zoete aardappel.
Enjoy

Meer recepten met

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.