Gekruide kip met peultjes - EATME Gekruide kip met peultjes - EATME
  • Gekruide kip met peultjes

Gekruide kip met peultjes

Recept time 60 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Geniet van knapperige zoete peultjes en een perfect samenspel van smaken in dit hoofdgerecht met gekruide kipfilet en een zelfgemaakte champignonsaus. Het geheel maak je feestelijk af met mooie aardappelrozetjes.

Ingrediënten

  • 150 g EAT ME peulen
  • 250 g champignons
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 4 kipfilets (à 160 gram per stuk)
  • 1 el kipkruiden
  • 30 g roomboter
  • 250 ml kookroom
  • 50 ml water
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • 1 klontje margarine
  • peper & zout
  • ½ el maïzena (optioneel)

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snijd in vieren.
  2. Doe de aardappelpartjes in een pan met water en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar. 

    Giet de aardappelen vervolgens af en pureer ze.
  3. Voeg de roomboter en het ei toe en meng het geheel tot een gladde puree.

    Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Vul de spuitzak met de puree en spuit rozetjes puree op een bakplaat.
  6. Breng de kipfilet op smaak met de kipkruiden en schroei aan beiden kanten dicht
    in een verhitte koekenpan met een klontje margarine.
  7. Leg de kipfilets daarna in een ovenschaal. Bewaar het braadvocht in de koekenpan,
    ten behoeve van het bereiden van de saus.
  8. Bak de kipfilet en de aardappelrozetjes tegelijkertijd in circa 10 minuten af in de oven.
  9. Voor de champignonsaus: maak de champignons schoon. Snijd het sjalotje fijn en de champignons in plakjes.
  10. Fruit het sjalotje 3 minuten in het bewaarde braadvocht. Voeg daarna de champignons toe en bak deze 3 minuten mee.
  11. Blus het geheel af met 50 ml water. Voeg de kookroom toe en laat dit gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken.
  12. Voege eventueel wat maïzena toe om de champignonsaus meer te laten binden.
  13. Blancheer vervolgens de peultjes gedurende 3 minuten in een pan met ruim kokend, gezouten water.
  14. Snijd de kipfilets in plakjes en leg op ieder bord 1 kipfilet in de vorm van een waaiertje.
  15. Garneer met de geblancheerde peultjes en de aardappelrozetjes. Maak het af met de zelfgemaakte champignonsaus.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Gegrilde asperges met groenten
Gegrilde asperges met groenten
Gegrilde aubergine met vijgen
Gegrilde aubergine met vijgen
Kipsaté in tamarinde marinade
Kipsaté in tamarinde marinade
Kip kerrie met gebakken baby ananas
Kip kerrie met gebakken baby ananas
Gevulde avocado
Gevulde avocado

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.