Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gele pitahaya blini’s

Recept time 45 min.
Recept time 10
Recept time Koekenpan

Met gele pitahaya kun je een heerlijk hapje maken. Combineer vers gebakken blini's met roomkaas en de frisse smaak van gele pitahaya.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME gele pitahaya
  • 5 g EAT ME bieslook
  • 50 g dun gesneden coppa ham
  • 150 g roomkaas
  • ½ krop lollo verde

Blini's

  • 200 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Begin met de blini's. Splits hiervoor het eiwit van het eigeel en klop dit op. Zet de eiwitten vervolgens in de koelkast.
  2. Meng de eidooiers, de bloem, de melk en het bakpoeder samen met een snufje peper en zout tot een gladde massa.
  3. Spatel de eiwitten voorzichtig door het bloembeslag en zorg dat het beslag luchtig blijft.
  4. Verhit olijfolie in een pan en schep 3 tot 5 hoopjes beslag in de pan. Bak deze op gematigd vuur. Draai de blini's om zodra het beslag aan de bovenkant gestold is, bak nog even kort en laat de blini's vervolgens goed afkoelen. Herhaal totdat het beslag op is.
  5. Snijd de bieslook fijn en meng dit samen met de roomkaas. Doe de roomkaas in een spuitzak en maak een mooi toefje roomkaas op alle blini's.
  6. Was de sla en laat goed uitlekken. Verdeel kleine plukjes sla over de blini's.
  7. Verdeel ook de plakjes ham over de blini's.
  8. Snijd de pitahaya verticaal doormidden en lepel de vrucht uit. Snijd het pitahaya vruchtvlees in blokjes. Leg de blokjes op de ham.
  9. Steek door alle blini's een prikker, zodat alles op elkaar blijft liggen.
Enjoy

Meer recepten met gele pitahaya

Yoghurt bowl met gele pitahaya
Yoghurt bowl met gele pitahaya
Gele pitahaya macarons
Gele pitahaya macarons
Yoghurt bowl met gele pitahaya
Yoghurt bowl met gele pitahaya
Gele pitahaya macarons
Gele pitahaya macarons

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.