Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gember-kerstkoekjes

Recept time 60 min.
Recept time -
Recept time Oven

Favoriet bij kinderen tijdens de feestdagen! Ook nog eens erg leuk om samen met de kids de koekjes te bakken en te versieren.

Ingrediënten

Deeg voor 24 koekjes:
  • 50 g EAT ME gember
  • 200 g bloem
  • 150 g roomboter
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 eidooier
  • snufje zout

Glazuur

  • 200 g poedersuiker
  • 4 el water
  • Kleurstof rood en groen

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil en rasp de gember
  3. Meng de ingrediënt voor het deeg met elkaar en kneed het vervolgens tot een bol.
  4. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Rol het deeg met een deegroller uit.
  6. Steek de koekjes met verschillende kerstuitstekers uit. Leg de koekjes op een bakplaat.
  7. Bak de koeken in circa 15 minuten goudbruin.
  8. Zeef de poedersuiker. Roer de helft poedersuiker met 2 el water en voeg de rode kleurstof toe. Blijf roeren totdat het glanst. Doe hetzelfde met de groene kleurstof.
  9. Decoreer hiermee de koekjes. Het glazuur wordt vanzelf hard.
Enjoy

Meer recepten met gember

Mangosalade met garnalen
Mangosalade met garnalen
Mango-wortelsoep
Mango-wortelsoep
Bieten-gembersoep
Bieten-gembersoep
Kaasplank met papajachutney
Kaasplank met papajachutney
Mangosalade met garnalen
Mangosalade met garnalen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.