Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gemberboterkoek

Recept time 35 min.
Recept time 8 à 10
Recept time Oven

De aromatische geur van gember doet denken aan Aziatische landen, maar bij sommigen ook aan koude wintermaanden. Een perfect moment om deze lekkere gemberboterkoek te bereiden en die heerlijk te serveren samen met een grote kop hete thee.

Ingrediënten

  • 40 g geraspte EAT ME gember
  • 475 g boter
  • 375 g witte basterdsuiker
  • 500 g bloem
  • 1 ei
  • 1 snufje zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de gember met een fijne rasp.
  2. Mix de boter, de basterdsuiker en het snufje zout.
  3. Voeg daarna bloem, de helft van het losgeklopte ei en de helft van de geraspte gember toe.
  4. Meng alles goed en vul een bakvorm met het beslag. Bestrooi met de andere helft van de gemberrasp en bestrijk het geheel met de andere helft van het losgeklopte ei.
  5. Bak de gemberboterkoek af in 25 minuten in de oven.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Aardbeientaartjes
Aardbeientaartjes
Aardbeienplaattaart
Aardbeienplaattaart
Mangosteen panna cotta
Mangosteen panna cotta
Vijgen uit de oven
Vijgen uit de oven
Pitahaya gevuld met tropisch fruit
Pitahaya gevuld met tropisch fruit

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.