Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gepofte aardappel gevuld met cranberrycompote

Recept time 50 min.
Recept time 5
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Serveer een gepofte aardappel bij je hoofdgerecht. Deze stomende aardappel in de schil vul je met een zelfgemaakte cranberrycompote. Dit bijgerecht maakt een kip-, kalkoen- of wildschotel helemaal af.

Ingrediënten

  • 340 g EAT ME cranberries
  • 1 takje EAT ME peterselie
  • 5 grote aardappels
  • 200 ml water (alternatief: rode wijn)
  • 150 g kristalsuiker
  • ½ tl vanillesuiker
  • 1 snufje kaneel

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de aardappels goed schoon met water en droog ze af.
  3. Verpak de aardappels ieder in 2 laagjes aluminiumfolie en doe ze in de oven. Bak af in 45 minuten.
  4. Maak intussen de cranberrycompote door de cranberries, het water (óf de wijn), de kristalsuiker,
    vanillesuiker en kaneel samen in een pan te mengen en aan de kook te brengen.
    Laat het geheel 2 minuten zachtjes doorkoken en haal daarna van het vuur. Laat de compote afkoelen in de pan.
  5. Verwijder het aluminiumfolie van de gegaarde aardappels en snijd ze in over de lengte.
  6. Serveer de cranberrycompote in of bij de gepofte aardappels. Garneer met een plukje peterselie.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Gevulde eieren met guacamole
Gevulde eieren met guacamole
Cranberrysaus
Cranberrysaus
Mango-habanero saus
Mango-habanero saus
Venkelsalade met passiefruitdressing
Venkelsalade met passiefruitdressing
Salade met physalis bessen
Salade met physalis bessen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.