Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Geroosterde groenten salade

Recept time 45 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan
Blender Blender

Een lekkere warme salade met allerlei verschillende gegrilde groenten. Leuk om te serveren als bijgerecht bij het kerstdiner, maar ook goed te serveren als klein voorgerecht.

Ingredi├źnten

  • 450 g EAT ME groene asperges
  • 1 grote EAT ME zoete aardappel
  • 200 g EAT ME baby wortels
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika's
  • 75 g zonnebloempitten
  • 75 g cashewnoten
  • 200 g geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 ┬░C.
  2. Was de zoete aardappel en snijd in lange repen.
  3. Was de paprika's en snijd in stukken.
  4. Was de asperges. Snijd daarna de onderkant (1-2 cm) van de asperges af en snijd ze doormidden.
  5. Was de aubergine en snijd de aubergines in lange repen.
  6. Meng alle groenten in een ovenschaal door elkaar. Pers de knoflook uit en meng door de groenten.
  7. Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout.
  8. Zet de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Haal de schaal even uit de oven en verdeel stukjes geitenkaas over de groenten. Zet daarna de schaal nog terug in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  9. Haal de schaal uit de oven en strooi de cashewnoten en pompoenpitten over de salade.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Mango-kip wrap
Mango-kip wrap
Spicy kip met mihoen
Spicy kip met mihoen
Couscous met kiwi
Couscous met kiwi
Gegrilde ribeye met bonensalade
Gegrilde ribeye met bonensalade
Ossenhaasspies met haricots verts
Ossenhaasspies met haricots verts
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.