Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Geroosterde groenten salade

Recept time 45 min.
Recept time 5-6
Recept time Oven
Recept time Koekenpan
Blender Blender

Een lekkere warme salade met allerlei verschillende gegrilde groenten. Leuk om te serveren als bijgerecht bij het kerstdiner, maar ook goed te serveren als klein voorgerecht.

Ingrediënten

  • 1 grote EAT ME zoete aardappel
  • 450 g EAT ME groene asperges
  • 200 g EAT ME mini wortels
  • 1.5 rode paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 200 g geitenkaas
  • 75 g zonnebloempitten
  • 75 g cashewnoten
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Was de zoete aardappel en snijd in lange repen.
  3. Was de paprika's en snijd in repen.
  4. Was de asperges. Snijd daarna de onderkant (1-2 cm) van de asperges af en snijd ze doormidden.
  5. Was de aubergine en snijd de aubergines in repen.
  6. Meng alle groenten in een ovenschaal door elkaar. Pers de knoflook uit en meng door de groenten.
  7. Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout.
  8. Zet de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Haal de schaal na 15 min. uit de oven en verdeel stukjes geitenkaas, zonnebloempitten en cashewnoten over de groenten. Zet daarna de schaal nog terug in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Enjoy

Meer recepten met groene asperges

Flammkuchen met groene asperges
Flammkuchen met groene asperges
Gegrilde groentespies
Gegrilde groentespies
Quinoa salade met groene asperges
Quinoa salade met groene asperges
Gegrilde groentespies
Gegrilde groentespies
Filodeegbakjes met groene aspergeragout
Filodeegbakjes met groene aspergeragout
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.