Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gevulde eieren met guacamole

Recept time 45 min.
Recept time 20
Recept time Kookpan

Een verrassende gevuld eitje maken? Zelfgemaakte guacamole is een perfecte vulling met avocado.
Een perfect hapje voor op een verjaardag of tijdens een borrel.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME avocado's
  • ½ EAT ME limoen
  • ½ EAT ME jalapeño peper (of ¼ EAT ME cayenne peper)
  • 5 g bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 tomaat
  • 10 eieren
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Kook de eieren 8 tot 9 minuten hard en laat afkoelen.
  2. Ga ondertussen aan de slag met de guacamole. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom.
  3. Snijd de limoen in tweeën en knijp het sap uit de vrucht over de avocado. Prak het met een vork, maar behoud enige textuur.
  4. Snipper het sjalotje en pers de knoflook met een knoflookpers.
  5. Was de peper, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd 1 helft van de peper in hele fijne stukjes.
  6. Voeg het sjalotje, de knoflook en de peper toe aan het avocadomengsel.
  7. Snijd de tomaat fijn en voeg ook toe aan het geheel. Meng alles door elkaar.
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  9. Pel daarna de eieren, halveer en verwijder het eigeel.
  10. Vul de eieren met de guacamole.
  11. Garneer met fijngesneden bieslook.
Enjoy

Meer recepten met avocado

Babyhapje met avocado
Babyhapje met avocado
Pikante kipsalade
Pikante kipsalade
Avocadoslakjes
Avocadoslakjes
Avocado omeletrolletjes
Avocado omeletrolletjes
Avocadocake
Avocadocake

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.