Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gevulde flespompoen

Recept time 180 min.
Recept time 6
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Een vegetarische variant van de rollade op tafel zetten tijdens de Kerst? Maak een heerlijke vegetarische gevulde flespompoen. Ziet het er niet prachtig uit?

Ingrediënten

  • 1 EAT ME flespompoen
  • 100 g EAT ME shiitake
  • 100 g kastanjechampignons
  • 1 kg spinazie
  • 1 ei
  • 2 sjalotten
  • 2 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Doe de flespompoen in een pan water en laat de flespompoen circa 1 uur zachtjes koken en laat vervolgens een half uur afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  3. Snipper de sjalotten en snijd de champignons en shiitakes in dunne plakjes.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten aan, voeg vervolgens de champignons en shiitake toe. Voeg de spinazie in fases toe en laat de spinazie slinken, breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de gebakken groenten uit de pan en klop het ei, meng dit met elkaar.
  6. Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de pitten met een lepel. Schep ook een deel van het vruchtvlees eruit.
  7. Verdeel het spinaziemengsel over 1 helft van de pompoen en klap de andere helft dicht.
  8. Bind de flespompoen vast met keukentouw.
  9. Rooster de flespompoen circa 1 uur in de oven en laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Enjoy

Meer recepten met flespompoen

Pikante flespompoensoep
Pikante flespompoensoep
Flespompoenrösti
Flespompoenrösti
Flespompoen gevuld met stoofschotel
Flespompoen gevuld met stoofschotel
Flespompoenrösti
Flespompoenrösti
Pompoen ontbijtcake
Pompoen ontbijtcake

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.