Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gevulde jalapeño peper

Recept time
Recept time 2
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Een leuke manier om Jalapeño pepers te gebruiken in een gerecht, gevuld met een heerlijk romige kaasragout, gegratineerd in de oven. Laat je verrassen door deze smaaksensatie.

Ingrediënten

  • 3 EAT ME Jalapeño pepers
  • 30 g geraspte belegen kaas
  • 10 g bloem
  • 8 g boter
  • ¼ uitje
  • 25 ml slagroom
  • 50 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de pepers en halveer ze. Verwijder vervolgens de pitjes.
  2. Snipper het uitje fijn.
  3. Doe de boter in een pan en fruit het uitje zonder dat de boter verkleurt. Zet na circa 3 minuten het vuur laag.
  4. Voeg de bloem toe. Roer de bloem en de boter goed door elkaar gedurende 4 minuten op laag vuur.
  5. Voeg al roerende de melk toe en blijf goed roeren.
  6. Meng vervolgens de slagroom met het geheel. Roer net zolang tot er een dikke ragout, zonder klontjes ontstaat.
  7. Voeg tot slot 20 gram belegen kaas toe aan de ragout.
  8. Breng het geheel op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  9. Laat de ragout 10 minuten afkoelen op kamertemperatuur. Daarna strijk je de ragout uit in een platte schaal
    zodat het nog 20 minuten kan afkoelen in de koelkast.
  10. Verwarm de oven voor op 220°C.
  11. Vul de gehalveerde Jalapeño pepers met de ragout.
  12. Strooi de overige kaas over de gevulde pepers.
  13. Gratineer de pepers 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Yam frietjes
Yam frietjes
Carambola salade
Carambola salade
Gamba op mango-flespompoenpuree
Gamba op mango-flespompoenpuree
Ramboetan met chocolade-kokoslaagje
Ramboetan met chocolade-kokoslaagje
Spring rolls met sugar snaps
Spring rolls met sugar snaps

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.