Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gevulde ravioli met flespompoen

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Verras eens door de smaken van flespompoen, salie en prosciutto te combineren. De zoete nootachtige smaak van een flespompoen past goed bij de zoute smaak van prosciutto en de licht bittere smaak van salie.

Ingrediënten

  • ½ EAT ME flespompoen
  • 5 g EAT ME salie
  • ½ EAT ME cayenne peper
  • 12 wonton velletjes
  • 100 g prosciutto
  • 1 el olijfolie
  • 150 g boter
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  2. Schil de flespompoen. Snijd de stengel en de onderkant van de vrucht. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Snijd de pompoen in plakken en vervolgens in stukken. Rooster de pompoen met 1 el olijfolie in de oven voor 15 minuten.
  3. Zet ondertussen een hoge pan op het vuur met daarin 200 ml zonnebloemolie en laat dit warm worden.
  4. Frituur in de pan 12 mooie salieblaadjes en haal ze eruit met een draadspatel. Laat de blaadjes drogen op een stuk keukenpapier. Zorg dat de olie goed heet is, anders zuigen de blaadjes alleen vet op en worden ze zacht.
  5. Snijd de prosciutto in kleine reepjes en snijd de salie en cayenne peper fijn.
  6. Meng de prosciutto, salie, cayenne peper en flespompoen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Neem een wontonvel en leg middenin een lepel met het flespompoenmengsel. Smeer de randjes in met losgeklopte ei en plak er leg er een wontonvel bovenop, druk goed dicht en zorg dat er geen lucht inzit. Steek de ravioli rond uit en zet ze apart.
  8. Maak nu de beurre noisette: verwarm de boter in een steelpannetje. Laat de boter smelten totdat hij karamelkleurig is. Zeef de beurre noisette door een fijne zeef.
  9. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg 1 el olijfolie toe. Kook hierin de gevulde raviolli in circa 5 minuten gaar.
  10. Verdeel de raviolli over de borden, schenk de beurre noisette erover en garneer met gefrituurde salieblaadjes.
Enjoy

Tip

Als de ravioli naar boven komen drijven, zijn ze gaar.

Anderen bekeken ook

Roergebakken peultjes met shiitake en rijst
Roergebakken peultjes met shiitake en rijst
Sugar snaps salade met ossenhaaspuntjes
Sugar snaps salade met ossenhaaspuntjes
Pizza pepino
Pizza pepino
Stamppot Shanghai paksoi
Stamppot Shanghai paksoi
Zeebaars-passiefruit ceviche
Zeebaars-passiefruit ceviche

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.