Facebook Instagram Pinterest Newsletter
 • Gevulde zoete aardappel

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time BBQ

Een heerlijk warme zoete aardappel gevuld met een frisse en fruitige salade is een gezonde en lekkere keuze. Bereid 'm in de oven of in de zomer op de barbecue.

Ingredi├źnten

 • 4 grote EAT ME zoete aardappelen
 • 1 EAT ME avocado
 • 1 EAT ME granaatappel
 • 100 g mosterdkaas
 • 30 g pijnboompitten
 • 2 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 170 ┬░C. Was de zoete aardappelen en verpak de zoete aardappelen in aluminiumfolie en pof deze 30 minuten in de oven of barbecue. Bij bereiding op de barbecue moeten de zoete aardappelen regelmatig gedraaid worden.
 2. Snijd intussen de bovenkant van de granaatappel af. Snijd door de schil over de nerven en breek de vrucht open. Haal daarna de pitjes uit de vrucht en vang deze op in een schaaltje.
 3. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de avocado uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe dit in een mengkom.
 4. Snijd daarna de mosterdkaas in kleine blokjes. Meng de avocado en de mosterdkaas en 2 eetlepels olijfolie met elkaar.
 5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin en laat de pijnboompitten afkoelen.
 6. Haal na 30 minuten de zoete aardappelen uit de oven of van de barbecue. Kijk of de zoete aardappelen gaar zijn. Zo niet, zet ze dan nog even terug.
 7. Wanneer de zoete aardappel gaar is verwijder dan het aluminiumfolie en snijd de zoete aardappelen tot de helft in de lengte door. Laat de zoete aardappelen 5 minuten afkoelen.
 8. Verdeel de salade in de zoete aardappelen en strooi de pijnboompitten en de granaatappelpitjes over de zoete aardappelen.
Enjoy

Meer recepten met granaatappel

Granaatappel-avocado salade
Granaatappel-avocado salade
Yoghurt trifle met granaatappel
Yoghurt trifle met granaatappel
Granaatappel cake
Granaatappel cake
Bruschetta met granaatappel
Bruschetta met granaatappel
Avocadotoast
Avocadotoast
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.