Terug naar Recepten
Granaatappelcake

Granaatappel cake

Geef je cake een extra smaaksensatie met een laagje roze glazuur en granaatappelpitjes. De cake ziet er zo super feestelijk en lekker uit!

Direct naar...

Ingrediënten

Granaatappel cake

  • 250 g boter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el melk
  • 2 el maanzaad
  • 2 eiwitten
  • 250 g poedersuiker
  • Roze voedingskleurstof
  • EAT ME Granaatappel
    1 granaatappel
  • 50 g pistachenoten
  • Zout

Keukenmateriaal

  • Cakevorm 28 cm ø
  • Bakpapier
  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de cakevorm in met boter, bekleed met bakpapier en vet het bakpapier ook licht in.
  2. Klop de boter met de basterdsuiker in een mengkom in 5 minuten licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 2 minuten. Zeef de bloem met het bakpoeder en 1 mespunt zout boven de kom en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel als laatste de melk en het maanzaad erdoor.
  3. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker, komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar. Laat afkoelen op een rooster.
  4. Klop voor het glazuur de eiwitten stijf met de mixer en voeg de poedersuiker toe. Voeg zoveel kleurstof toe tot je een mooie roze kleur hebt.
  5. Snijd de bovenkant van de granaatappel, snijd rondom door de schil over de nerven en breek de vrucht open. Haal de pitjes eruit. Hak de pistachenoten grof.
  6. Bestrijk de afgekoelde de cake met de glazuur en bestrooi met de pistachenoten en granaatappelpitjes.

Tip: Liever geen kleurstof? Vang het sap van de granaatappel op en kleur het glazuur met het sap. Het wordt dan lichtroze. Liever felroze: je kunt ook een theelepel bietensap gebruiken.
Let op! Dit gerecht bevat rauwe eieren en is niet geschikt voor ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Vervang het eiwit voor het glazuur door gepasteuriseerd eiwit.

Enjoy!

Voedingswaarden per persoon

Energie
475 kcal
Eiwit
8 g
Vet
22 g
Waarvan verzadigd
12 g
Koolhydraten
60 g
Waarvan suikers
44 g
Vezels
2 g

Nog meer lekkers!