Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Granaatappeltaart

Recept time 115 min.
Recept time 12
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Op zoek naar een lekker hapje bij de koffie of thee? Deze variatie op de klassieke appeltaart heeft een zoetzure twist. Experimenteer met granaatappelpitjes en ontdek hoe lekker ze zijn in een taart.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME granaatappels
  • (of 250 g EAT ME granaatappelpitjes)
  • 1 pak appeltaartmix (inclusief de extra benodigdheden op de verpakking)
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 zakje taartina

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Bereid de appeltaart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik het gehele taartdeeg voor de bodem van de taart en bekleed hiermee dus de bodem van een taartvorm.
  2. Snijd de bovenkant van de granaatappel af. Snijd door de schil over de nerven. Breek de vrucht open.
    Haal daarna de pitjes uit de vrucht.
  3. Neem van 200 ml water 3 eetlepels af en roer dit door de taartina.
  4. Breng het resterende water aan de kook. Voeg 2 eetlepels kristalsuiker toe. Breng het water opnieuw aan de kook. Giet het taartina mengsel erbij en breng het geheel, al roerend, opnieuw aan de kook.
    Laat de gelei vervolgens iets afkoelen en meng de granaatappelpitjes door de gelei.
  5. Verdeel de gelei vervolgens over de taart en laat 15 minuten afkoelen en opstijven in de koelkast.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Physalis muffins met physaliscurd
Physalis muffins met physaliscurd
Kiwano bladerdeegschelpjes
Kiwano bladerdeegschelpjes
Macarons met passiefruitcrème
Macarons met passiefruitcrème
Witte chocolademousse met frambozen
Witte chocolademousse met frambozen
Maracuja slof
Maracuja slof

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.