Granaatappeltaart  - EATME Granaatappeltaart  - EATME
Recept time 115 min.
Recept time 12
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Op zoek naar een lekker hapje bij de koffie of thee? Deze variatie op de klassieke appeltaart heeft een zoetzure twist. Experimenteer met granaatappelpitjes en ontdek hoe lekker ze zijn in een taart.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME granaatappels
  • (of 250 g EAT ME granaatappelpitjes)
  • 1 pak appeltaartmix (inclusief de extra benodigdheden op de verpakking)
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 zakje taartina

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Bereid de appeltaart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik het gehele taartdeeg voor de bodem van de taart en bekleed hiermee dus de bodem van een taartvorm.
  2. Snijd de bovenkant van de granaatappel af. Snijd door de schil over de nerven. Breek de vrucht open.
    Haal daarna de pitjes uit de vrucht.
  3. Neem van 200 ml water 3 eetlepels af en roer dit door de taartina.
  4. Breng het resterende water aan de kook. Voeg 2 eetlepels kristalsuiker toe. Breng het water opnieuw aan de kook. Giet het taartina mengsel erbij en breng het geheel, al roerend, opnieuw aan de kook.
    Laat de gelei vervolgens iets afkoelen en meng de granaatappelpitjes door de gelei.
  5. Verdeel de gelei vervolgens over de taart en laat 15 minuten afkoelen en opstijven in de koelkast.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Rode bessen kwarkcakejes
Rode bessen kwarkcakejes
Kokos-dessertrijst met mango
Kokos-dessertrijst met mango
Physalis clafoutis
Physalis clafoutis
Ramboetan met chocolade-kokoslaagje
Ramboetan met chocolade-kokoslaagje
Mango sorbetijs
Mango sorbetijs

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.