Granadilla bavarois - EATME Granadilla bavarois - EATME
  • Granadilla bavarois

Granadilla bavarois

Recept time 75 min.
Recept time 3
Recept time Kookpan
Blender Blender

Dit luchtige dessert is een echte traktatie. Lekker fris en fruitig door de smaak van de zoete granadilla. Een leuk extraatje: de van nature geleiachtige structuur van de vrucht zorgt voor een mooi toplaagje.

Ingrediënten

  • 5 EAT ME granadilla's
  • 2 EAT ME aardbeien
  • 1 takje EAT ME munt
  • 1 EAT ME kurkuma
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 20 g kristalsuiker
  • 2 blaadjes gelatine

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
  2. Verwarm de melk in een pan met de kristalsuiker, laat het mengsel niet koken. Voeg de blaadjes gelatine toe,
    zodat deze in de melk oplossen.
  3. Haal de pan van het vuur en zet de pan in een koud waterbad (bijvoorbeeld in de gootsteen),
    indien mogelijk met ijs.
  4. Halveer intussen 3 granadilla's, lepel het vruchtvlees eruit en voeg dit direct toe aan de nog warme melk.
  5. Klop daarna de slagroom op tot yoghurtdikte.
  6. Halveer 2 granadilla's, lepel het vruchtvlees eruit en roer dit in een schaaltje los met een garde.
  7. Pel de kurkuma en snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Maal deze stukjes daarna fijn in een vijzel
    (of gebruik een keukenmachine). Voeg de gemalen kurkuma vervolgens toe aan het vruchtvlees van de
    2 granadilla's en zet het schaaltje gedurende 30 minuten in de koelkast.
  8. Meng met een spatel de inmiddels afgekoelde gelatine met de opgeklopte slagroom tot een bavarois.
    Verdeel de granadilla bavarois over 3 glazen en zet deze 15 minuten in de koelkast.
  9. Verdeel daarna het granadilla-kurkuma mengsel over de 3 glazen. Laat de bavarois vervolgens
    30 minuten opstijven.
  10. Was de munt. Was daarna ook de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer.
    Decoreer ieder glas granadilla bavarois eventueel met een blaadje munt en een halve aardbei.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Kiwano bladerdeegschelpjes
Kiwano bladerdeegschelpjes
Blauwe bessen bavarois
Blauwe bessen bavarois
Ramboetan yoghurttaart
Ramboetan yoghurttaart
Blini’s met kiwi en mango
Blini’s met kiwi en mango
Havermoutcake met sharonfruit
Havermoutcake met sharonfruit

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.