Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Groene asperges in een krokant jasje

Recept time 20 min.
Recept time 10 st
Recept time Kookpan

Asperges kun je op veel verschillende manieren bereiden, allemaal lekker! Deze bereiding is erg verrassend en weer eens wat anders. Serveer het als voorgerecht of bij de borrel als snack. De crumble om de groene asperges zorgt voor een heerlijke smaaksensatie.

Ingrediënten

  • 1 bos EAT ME groene asperges
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 el sojasaus
  • 3 el wasabi furikake
  • 1 el wasabi-sesamzaad
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 1 bakje EAT ME eetbare bloemen

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de onderkant (1-2 cm) van de asperges af. Schil ze desgewenst, vanaf net onder de kop met een dunschiller. Kook de asperges ca. 3 minuten in een pan met kokend water beetgaar. Spoel onder koud water stromend water om het kookproces te stoppen. Dep ze droog met keukenpapier.
  2. Meng de crème fraîche met de sojasaus. Meng de wasabi furikake en het sesamzaad en strooi op een bord. Bedek met een kwastje de crème fraîche over de asperges en rol ze vervolgens door het wasabi-sesammengsel. Serveer de asperges met eetbare bloemen.
Enjoy

Tip

Weetje Furikake is een Japanse smaakmaker dat meestal bestaat uit zeewier, gedroogde vis (tonijn) en sesamzaad. Het is lekker over groente, maar ook over rijst of sushi. Gebruik voor een vegetarische variant furikake zonder tonijn.

Meer recepten met groene asperges

Flammkuchen met groene asperges
Flammkuchen met groene asperges
Groene aspergesoep
Groene aspergesoep
Pasta met groene asperges
Pasta met groene asperges
Geroosterde groenten salade
Geroosterde groenten salade
In spek gewikkelde groene asperges met mangocompote
In spek gewikkelde groene asperges met mangocompote

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.