Groene aspergesoep - EATME Groene aspergesoep - EATME
  • Groene aspergesoep

Groene aspergesoep

Recept time 60 min.
Recept time 6
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Verras je gasten met deze heerlijke romige soep van groene asperges. Vol van smaak en heerlijk in combinatie met de kletskoppen van Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 450 g EAT ME groene asperges
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 groentebouillontabletten
  • 200 ml kookroom
  • 1 klontje boter
  • 1 ui
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de asperges. Snijd de koppen van de asperges tot een centimeter eronder af en leg deze apart.
    Snijd daarna de onderkant (1-2 cm) van de asperges eraf. Snijd de rest van de steel van de asperges in grove stukken.
  2. Doe 1 liter water in een soeppan en breng het aan de kook. Blancheer de aspergekoppen gedurende
    3 minuten in het kokende water.
  3. Haal de aspergekoppen uit het water, spoel koud en leg apart. Bewaar het kookwater.
  4. Snipper de ui fijn.
  5. Doe de boter in een kookpan en fruit de gesnipperde ui gedurende 2 tot 3 minuten op een middelhoog vuur.
  6. Voeg de grof gesneden aspergestukken toe en bak 2 minuten mee. Blus af met het water waar de aspergekoppen
    in zijn geblancheerd.
  7. Breng de soep op smaak met de bouillontabletten. Laat de soep vervolgens
    8 tot 10 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C.
  9. Neem ondertussen een ovenbakplaat bedekt met bakpapier. Leg hierop kleine rondjes van Parmezaanse kaas
    ten grote van een 2 euromuntstuk. Bak in circa 8 minuten af.
  10. Pureer de soep met een staafmixer tot het een glad geheel is. Voeg de kookroom toe aan het geheel. Voeg eventueel nog peper en zout naar eigen smaak toe.
  11. Verdeel de soep over de borden. Leg de aspergekoppen als garnituur in het midden van de borden.
    Leg op de soep de Parmezaanse koekjes.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Broodje brie en aardbei
Broodje brie en aardbei
Thaise tom kha kai soep
Thaise tom kha kai soep
Avocadotoast
Avocadotoast
Parelcouscous met bimi
Parelcouscous met bimi
Avocadosalade met basilicum-pesto dressing
Avocadosalade met basilicum-pesto dressing

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.