Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Guacamole

Recept time 10 min.
Recept time 4

Deze zelfgemaakte guacamole is smeuïg, pittig en verslavend lekker. De perfecte dip met avocado voor tortillachips of als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME avocado's
  • ½ EAT ME limoen
  • ½ EAT ME jalapeño peper (of ¼ EAT ME cayenne peper)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 tomaat
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom.
  2. Snijd de limoen in tweeën en knijp het sap uit de vrucht over de avocado. Prak het met een vork, maar behoud enige textuur.
  3. Snipper het sjalotje en pers de knoflook met een knoflookpers.
  4. Was de peper, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd één helft van de peper in hele fijne stukjes.
  5. Voeg het sjalotje, de knoflook en de peperstukjes toe aan het avocadomengsel.
  6. Snijd de tomaat fijn en voeg ook toe aan het geheel. Meng alles door elkaar.
  7. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Enjoy

Tip

Voeg koriander toe voor een extra Mexicaanse flavour.

Anderen bekeken ook

Jalapeño-kaasstengels
Jalapeño-kaasstengels
Gepofte aardappel gevuld met cranberrycompote
Gepofte aardappel gevuld met cranberrycompote
Haricots verts-waspeen cake
Haricots verts-waspeen cake
Guacamole met mango en granaatappel
Guacamole met mango en granaatappel
Sugar snaps rolletjes
Sugar snaps rolletjes
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.