Terug naar Recepten
Guacamoleburgers

Guacamoleburgers

Ook zo'n fan van guacamole? Guacamole is niet alleen te gebruiken als dip maar ook te verwerken in een gerecht. Houd de guacamole grof voor een lekkere bite!

Direct naar...

Ingrediënten

Burgers

  • 1 avocado
  • EAT ME Cayenne Peper Productfoto
    ½ cayennepeper
  • 1 sjalot
  • 400 g kipgehakt
  • 1 el kipkruiden
  • 100 g paneermeel
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 teen knoflook
  • 50 g voorgesneden ijsbergsla
  • 4 kaiserbroodjes

Tomatensalsa

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 takjes platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 tl suiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout

Keukenmateriaal

  • BBQ of grillpan
  • Keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

  1. Ontsteek de barbecue of gebruik een grillpan.
  2. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de cayennepeper en snijd het vruchtvlees heel fijn. Snipper de sjalot.
  4. Meng het kipgehakt met de avocado, cayennepeper, sjalot, kipkruiden, paneermeel, komijn, chili- en Pers de knoflook erboven en voeg naar smaak zout toe. Vorm met vochtige handen tot 4 dikke, gelijke burgers zo groot als de broodjes.
  5. Gril de burgers in ca. 12 minuten gaar op de barbecue of in de grillpan. Keer ze halverwege.
  6. Snijd ondertussen de tomaten en ui in grove stukken en doe ze samen met de peterselie en olijfolie in de keukenmachine of in de beker van de staafmixer. Mix kort tot een grove salsa. Breng op smaak met de koriander, suiker, paprikapoeder en peper en zout.
  7. Snijd de broodjes open, verdeel er wat ijsbergsla op en beleg met de burgers en de tomatensalsa.

Enjoy!

Voedingswaarden per persoon

Energie
625 kcal
Eiwit
26 g
Vet
35 g
Waarvan verzadigd
7 g
Koolhydraten
49 g
Waarvan suikers
7 g
Vezels
6 g

Nog meer lekkers!