Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Habanero brownies

Recept time 120 min.
Recept time 8
Recept time Oven

Wil je een keer een brownies met een verrassing maken? Chocolade en pepers passen erg goed bij elkaar, zo ook in deze brownies. De habanero geeft een lekkere (niet te pittige) nasmaak aan de brownie. Je houdt het zeker niet bij 1 stukje!

Ingrediënten

  • 2 EAT ME habanero pepers
  • 180 g witte basterdsuiker
  • 160 g boter + voor invetten
  • 10 ml water
  • 8 g vanillesuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 185 g bloem
  • 2 g bakpoeder
  • 2 g zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de habanero pepers, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in hele fijne stukjes en zet apart.
  3. Breng het water, de basterdsuiker, de boter en de vanillesuiker in een pan aan de kook en haal vervolgens van het vuur.
  4. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan het suikermengsel en laat smelten.
  5. Meng de chocolademassa met de bloem, het bakpoeder en het zout tot een glad mengsel.
  6. Voeg de eieren toe en spatel de habanero door het beslag.
  7. Vet het bakblik in met boter en stort het beslag erin. Bak de brownies in circa 20 minuten in de oven af.
Enjoy

Meer recepten met habanero

Habanero curry
Habanero curry
Groene curry met gamba’s
Groene curry met gamba’s
Varkenshaas met tomaat-habanero saus
Varkenshaas met tomaat-habanero saus
Mango-habanero saus
Mango-habanero saus
Habanero curry
Habanero curry

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.