Habanero curry - EATME Habanero curry - EATME
Recept time 55 min.
Recept time 4
Recept time Wokpan

Houd jij van lekker pittige curries en maak je ze meestal met een pakje? Dat hoeft niet meer, want wij hebben een heerlijk en makkelijk recept voor een verse curry. De curry heeft lekker veel pit door het gebruik van habanero. De scherpte bepaal je zelf met de dosering.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME habanero peper
  • 10 g EAT ME gember
  • 10 g EAT ME kurkuma
  • 1 EAT ME limoen
  • 200 g EAT ME shiitake
  • 5 grote kippendijen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 2 tl Garam Masala
  • 1 el bruine suiker
  • 10 ml olijfolie
  • ¼ L Griekse yoghurt
  • ½ kippenbouillonblokje

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de habanero peper, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in hele fijne stukjes en zet apart.
  2. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  3. Rasp de gember, de kurkuma en de knoflook en meng samen met de yoghurt, de bruine suiker, de Garam Masala, de habanero peper en het sap van de limoen. Laat de kip hier minimaal 20 minuten in marineren.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een wok braadt de kip hierin aan. Voeg vervolgens de rest van de marinade en het bouillonblokje toe. Laat dit 30 minuten op laag vuur stoven.
  5. Snijd de shiitake in plakjes en de bosui in stukjes. Roerbak deze in een koekenpan met de rest van de olie. Bak in 3 minuten gaar en verdeel over de curry.
  6. Serveer de curry met rijst en naanbrood.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Linzensalade met sugar snaps
Linzensalade met sugar snaps
Kipsalade met kokos
Kipsalade met kokos
Frittata met bimi en shiitake
Frittata met bimi en shiitake
Couscous met kipfilet en mangosalsa
Couscous met kipfilet en mangosalsa
Sugar snaps met mihoen en kip
Sugar snaps met mihoen en kip
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.