Halloween pompoenmuffins - EATME Halloween pompoenmuffins - EATME
  • Halloween pompoenmuffins

Halloween pompoenmuffins

Recept time 45 min.
Recept time 12
Recept time Oven

Nog inspiratie nodig voor een Halloween lekkernij? Deze griezelige muffins kun je samen met de kinderen maken. Laat ze zelf versieren!

Ingrediënten

Muffins

  • 400 g flespompoen
  • 350 g bloem
  • 100 g volle kwark
  • 2 eieren
  • 1 dl karnemelk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 100 g walnoten
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl 5 spice kruiden
  • 150 g basterdsuiker
  • 1 tl vanillesuiker

 

Topping

  • Bolletjes of stukjes gegaarde pompoen
  • 150 g witte chocola
  • 80 g pure chocola

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Plaats de flespompoen met schil circa 20 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden met een lepel.
  3. Verwijder de schil van de flespompoen.
  4. Prak 400 g van de flespompoen tot een puree om te gebruiken in het muffinbeslag. Bewaar de rest van de flespompoen om stukjes of bolletjes van te snijden ter decoratie.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Meng de droge ingrediënten met elkaar.
  7. Voeg daarna in volgorde de olie, de kwark en de eieren toe. Meng dit goed.
  8. Meng de flespompoenpuree door het beslag.
  9. Plaats de papieren bakvormpjes in een muffinblik en vul deze tot de rand.
  10. Bak de muffins in circa 20 tot 25 minuten af.
  11. Laat de muffins goed afkoelen.
  12. Smelt de witte en de pure chocolade au bain-marie.
  13. Doop de muffins in de witte chocolade en laat dit voor 70% uitharden.
  14. Doe de pure chocolade in een kleine spuitzaak en maak spiraalcirkels op de witte chocolade.
  15. Trek met een satéprikker lijntjes van binnen naar buiten over de chocolade zodat er een web ontstaat.
  16. Garneer de muffins met een bolletje of stukje pompoen en plaats hierop een walnoot.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Frambozen cupcakes
Frambozen cupcakes
Mango flensjestaart
Mango flensjestaart
Blauwe bessen scones
Blauwe bessen scones
Rol met papaja en limoenmascarpone
Rol met papaja en limoenmascarpone
Perentaart
Perentaart

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.