Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Haricots verts met limoen en amandel

Recept time 15 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Wil je een lekker groen bijgerecht serveren? Maak haricots verts op een andere manier door knapperigheid van amandel en frisheid van limoen toe te voegen.

Ingrediënten

  • 300 g EAT ME haricots verts
  • 5 g EAT ME basilicum
  • 5 g EAT ME munt
  • 1 EAT ME limoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g amandelschaafsel
  • 2 el walnoot olie
  • zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de haricots verts en snijd de uiteinden af.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook met een knoflookpers.
  3. Was de basilicum en munt en snijd fijn.
  4. Breng water in een pan aan de kook en blancheer de haricots verts met een snuf zout circa 2 minuten. Spoel daarna direct koud.
  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.
  6. Verhit de walnootolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de haricots verts toe, de munt en de basilicum toe.
  7. Was de limoen, rasp de schil en zet apart. Halveer vervolgens de limoen en knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Voeg toe aan de haricots verts.
  8. Serveer de haricots verts met het amandelschaafsel en limoenrasp.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Salade van peultjes en mango
Salade van peultjes en mango
Gegrilde avocado met tonijnsalade
Gegrilde avocado met tonijnsalade
Flespompoenrösti
Flespompoenrösti
Haricots verts met katenspek
Haricots verts met katenspek
Salade Niçoise
Salade Niçoise

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.