Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Havermoutcake met sharonfruit

Recept time 60 min.
Recept time 10 à 12
Recept time Oven

Een lekkere variant op de vanillecake is de havermoutcake. Havermout vult goed waardoor deze cake ook prima kan fungeren als tussendoortje. Een plakje cake geeft je voldoende energie om de dag door te komen. De stukjes sharonfruit geven de cake een heerlijke en zoete smaak.

Ingrediënten

  • 3 EAT ME sharonvruchten
  • 250 g bloem
  • 100 g havermout
  • 140 g zachte roomboter
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g rozijnen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 tl zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de boter in een mengkom en klop dit op.
  3. Meng daarna de eieren en bruine suiker door de boter.
  4. Voeg vervolgens de havermout, bloem, bakpoeder, kaneel, melk en het zout toe en mix dit tot een stevig mengsel.
  5. Was de sharonvruchten en snijd 2 sharonvruchten in kleine blokjes en de derde in plakjes. Hak de hazelnoten grof.
  6. Spatel de blokjes sharonfruit, hazelnoten en rozijnen door het beslag.
  7. Stort het beslag vervolgens in een ingevette cakevorm.
  8. Verdeel de plakjes sharonfruit over de cake en druk deze goed aan.
  9. Bak de cake in 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
  10. Haal de cake na het bakken direct uit de cakevorm en laat minimaal een uur afkoelen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Yoghurt bavaroistaartjes met kiwibessen
Yoghurt bavaroistaartjes met kiwibessen
Cranberry cake
Cranberry cake
Papaja soufflé
Papaja soufflé
Koude mangosoep
Koude mangosoep
Cranberry cheesecake
Cranberry cheesecake

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.