Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Vijgen uit de oven

Recept time 20 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Vijgen zijn heerlijk zoet van smaak en lenen zich perfect om te vullen en te verwarmen. Deze hemelse vijgen zal je na het maken ook zeker niet snel vergeten. Je vrienden zullen zeker het recept willen hebben!

Ingrediënten

  • 12 EAT ME vijgen
  • 4 el crème fraiche
  • 75 g bitterkoekjes
  • 75 g amandelschaafsel
  • 75 g bruine suiker
  • 25 g boter
  • 50 g honing
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hak de bitterkoekjes grof en doe deze in een mengkom. Voeg hier het amandelschaafsel, de bruine suiker en de honing aan toe.
  3. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het amandelmengsel.
  4. Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met het rasp toe aan de amandelen.
  5. Meng alles goed.
  6. Snijd de vijgen kruislings in maar snijd ze niet helemaal door.
  7. Verdeel de vulling over de vijgen.
  8. Bak de vijgen circa 7 á 9 minuten in de oven.
  9. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de vanillemerg uit het stokje.
  10. Meng het vanillemerg met de crème fraiche.
  11. Serveer de warme vijgen met de vanillecrème.
Enjoy

Meer recepten met vijgen

Vijgen cheesecake
Vijgen cheesecake
Vijgen-geitenkaas toast
Vijgen-geitenkaas toast
Vijgen blini
Vijgen blini
Zoet gevulde kumquats
Zoet gevulde kumquats
Tropische smoothiebowl
Tropische smoothiebowl

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.