Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Salade met vijgen en paddenstoelen

Recept time 15 min.
Recept time 2
Recept time Oven

Vergeet de zware gerechten, ook salades zijn heerlijk in de herfst. Geef er een aards tintje aan met de rijke smaken van vijgen en paddenstoelen. Deze lauwwarme herfstige salade staat in een mum van tijd op tafel.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME vijgen
  • 250 g paddenstoelenmix
  • 75 g gemengde salade
  • 125 g jonge geitenkaas
  • 50 g hazelnoten
  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  2. Brokkel de geitenkaas in stukjes en leg op een bakplaat.
  3. Snijd de vijgen verticaal doormidden en zet ze apart.
  4. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  5. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen kort aan. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Bak de geitenkaas in circa 6-8 minuten in de oven goudbruin. Bak de laatste 2 minuten ook de vijgen mee.
  7. Verdeel de sla over de borden en strooi de paddenstoelen over de sla. Verdeel vervolgens de vijgen en geitenkaas over de salade.
  8. Strooi de hazelnoten over de salade en besprenkel met honing.
Enjoy

Meer recepten met vijgen

Gevulde verse vijgen
Gevulde verse vijgen
Gegrilde aubergine met vijgen
Gegrilde aubergine met vijgen
Tropische smoothiebowl
Tropische smoothiebowl
Vijgen blini
Vijgen blini
Gevulde verse vijgen
Gevulde verse vijgen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.