Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Hertenbiefstuk met granaatappelsaus

Recept time 25 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Het herfstseizoen en de Kerst staat vaak in het teken van wild. Bij wild passen heerlijke fruitige sauzen. Deze zelfgemaakte granaatappelsaus is een heerlijke aanvulling bij het hert.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME granaatappel
  • 300 g EAT ME groene mini asperges
  • 4 hertenbiefstukken
  • 250 ml granaatappelsap
  • 500 g aardappels
  • 150 g roomboter
  • 100 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappels en kook ze gaar. Stamp ze fijn en meng met 100 gram roomboter en de melk. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de groene mini asperges over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Gril in circa 8 à 10 minuten gaar.
  4. Verhit olijfolie in een pan en bak de hertenbiefstukken aan beide kanten circa 3 minuten.
  5. Haal de hertenbiefstukken uit de pan en laat rusten.
  6. Blus ondertussen het bakvocht van de hertenbiefstuk af met het granaatappelsap en laat op laag vuur inkoken.
  7. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel. Snijd de bovenkant van de granaatappel af. Snijd door de schil over de nerven. Breek de vrucht open. Haal daarna de pitjes uit de vrucht en doe in de pan.
  8. Breng op smaak met honing en peper en zout.
  9. Bindt de saus met 50 gram roomboter en haal de pan van het vuur.
  10. Schep de aardappelpuree, de groene asperges en hertenbiefstuk op een bord en serveer met de granaatappelsaus.
Enjoy

Meer recepten met granaatappel

Fruitsalade met ramboetan
Fruitsalade met ramboetan
Broccolirijst met granaatappel
Broccolirijst met granaatappel
Rainbow couscous
Rainbow couscous
Bruschetta met granaatappel
Bruschetta met granaatappel
Ontbijtbowl met kiwibessen
Ontbijtbowl met kiwibessen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.