Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Hertenbiefstuk met vijgen

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Een heerlijk hoofdgerecht tijdens het kerstdiner is wel deze hertenbiefstuk met gebakken vijgen en bospaddenstoelen.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME vijgen
  • 400 g EAT ME mini wortel
  • 1 el olijfolie
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 4 stuks hertenbiefstuk
  • 1 klontje roomboter
  • 100 g pistache noten
  • peper & zout

Saus:

  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 klontje roomboter
  • 150 ml rode wijn
  • 50 ml water
  • 1 el bloem

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Schil de mini wortels en kook deze in circa 4 minuten gaar.
  3. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit 1 klontje roomboter in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook. Blus af met de rode wijn. Voeg water en bloem toe en roer goed door elkaar. Laat de saus inkoken op hoog vuur.
  4. Snijd de vijgen doormidden. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken.
  5. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen totdat deze beetgaar en goudbruin zijn.
  6. Dep de biefstuk droog en bestrooi met peper en zout. Verhit roomboter in een koekenpan en bak de hertenbiefstukken aan beide kanten circa 2 minuten. Leg de biefstukken in een ovenschaal en laat het vlees circa 10 minuten in de oven doorgaren en laat rusten. Bak daarna de vijgen in dezelfde pan totdat het vruchtvlees zacht wordt.
  7. Maak de borden op met de mini wortels en hertenbiefstuk en verdeel de vijgen, paddenstoelen en saus over de borden. Hak de pistachenoten grof en strooi over het gerecht.
Enjoy

Meer recepten met mini wortel

Rainbow couscous
Rainbow couscous
In spek gewikkelde groene asperges met mangocompote
In spek gewikkelde groene asperges met mangocompote
Worteltaart
Worteltaart
Kleurrijke crudité
Kleurrijke crudité
In spek gewikkelde groene asperges met mangocompote
In spek gewikkelde groene asperges met mangocompote

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.