Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kaasplank met papajachutney

Recept time 40
Recept time 4
Recept time Kookpan

Ben je geen zoetekauw? Dan is een kaasplankje een ideaal dessert. Ook lekker bij de borrel!

Ingrediënten

Papajachutney:

  • 1 EAT ME papaja
  • ¼ EAT ME cayennepeper
  • 5 g EAT ME gember
  • 1 EAT ME limoen
  • 2 el honing
  • 1 el olie
  • 50 ml water

 

Diverse kazen en garnituren naar keuze, in dit recept:

  • geitenbrie
  • Buchette Cendre
  • gorgonzola
  • Port salut
  • Reypenaer
  • Wijnendale
  • Chaumes
  • Rochebaron
  • walnoten
  • pecannoten
  • vijgenbrood

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de papaja verticaal doormidden. Verwijder de pitjes met een lepel. Snijd nu de 2 helften vruchtvlees in plakjes of lepel ze uit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Snijd de cayennepeper en de gember fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gember en peper aan. Voeg daarna de papaja en het water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Halveer de limoen en knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  5. Voeg het sap van de limoen en de honing toe. Haal de pan van het vuur en laat de papajachutney goed afkoelen.
  6. Maak de kaasplank op met verschillende soorten kazen en garnituren en serveer met papajachutney.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Caribische suikermaïs met cayenne peper
Caribische suikermaïs met cayenne peper
Tamarillo gazpacho
Tamarillo gazpacho
Roergebakken haricots verts in ketjap
Roergebakken haricots verts in ketjap
Caribische suikermaïs met cayenne peper
Caribische suikermaïs met cayenne peper
Parelcouscous met Bimi®
Parelcouscous met Bimi®
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.