Kabeljauw Picasso met cactusvijgen - EATME Kabeljauw Picasso met cactusvijgen - EATME
  • Kabeljauw Picasso met cactusvijgen

Kabeljauw Picasso met cactusvijgen

Recept time 25 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan

Combineer een visgerecht met vers fruit. Dit gerecht is een echt klassieker die we een exotische twist hebben gegeven door cactusvijgen toe te voegen.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME cactusvijgen
  • 1 EAT ME limoen
  • 1 EAT ME mango
  • 2 EAT ME kiwi's
  • 10 g EAT ME gember
  • 2 appels
  • 2 bananen
  • 4 stuks kabeljauw
  • 150 g boter
  • 50 g geschaafde amandelen

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de kiwi. Halveer de kiwi en snijd de kiwi vervolgens in blokjes.
  2. Schil de gember en rasp fijn.
  3. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  4. Snijd de banaan in plakjes en de appel in blokjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Prik met een vork in de cactusvijg. Snijd beide uiteinden van de vrucht af. Snijd vervolgens de schil in de lengte in. De schil kan nu gemakkelijk met een vork worden los getrokken. Snijd de cactusvijg in plakjes.
  7. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  8. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  9. Bestrooi de kabeljauw licht met zout. Doe dit niet op de huidkant.
  10. Verhit de helft van de boter in de pan en bak de kabeljauw op de huidkant. Bak de kabeljauw vervolgens in circa 5 minuten in de oven af.
  11. Verhit de andere helft van de boter in een pan en bak het fruit en de gember. Laat dit een paar minuten bakken en blus af met het sap van de limoen en breng op smaak met peper en zout.
  12. Haal de kabeljauw uit de oven en leg het gebakken fruit hier overheen en bestrooi met het amandelschaafsel.
  13. Serveer met aardappeltjes en salade.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Papaja curry
Papaja curry
Salade met eendenborst en cranberries
Salade met eendenborst en cranberries
Kip jambalaya met physalis
Kip jambalaya met physalis
Flespompoenstrudel
Flespompoenstrudel
Koolvis met papaja
Koolvis met papaja
heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in