Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kabeljauw Picasso met cactusvijgen

Recept time 25 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan

Combineer een visgerecht met vers fruit. Dit gerecht is een echt klassieker die we een exotische twist hebben gegeven door cactusvijgen toe te voegen.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME cactusvijgen
  • 1 EAT ME limoen
  • 1 EAT ME mango
  • 2 EAT ME kiwi's
  • 10 g EAT ME gember
  • 2 appels
  • 2 bananen
  • 4 stuks kabeljauw
  • 150 g boter
  • 50 g geschaafde amandelen

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de kiwi. Halveer de kiwi en snijd de kiwi vervolgens in blokjes.
  2. Schil de gember en rasp fijn.
  3. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  4. Snijd de banaan in plakjes en de appel in blokjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Prik met een vork in de cactusvijg. Snijd beide uiteinden van de vrucht af. Snijd vervolgens de schil in de lengte in. De schil kan nu gemakkelijk met een vork worden los getrokken. Snijd de cactusvijg in plakjes.
  7. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  8. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  9. Bestrooi de kabeljauw licht met zout. Doe dit niet op de huidkant.
  10. Verhit de helft van de boter in de pan en bak de kabeljauw op de huidkant. Bak de kabeljauw vervolgens in circa 5 minuten in de oven af.
  11. Verhit de andere helft van de boter in een pan en bak het fruit en de gember. Laat dit een paar minuten bakken en blus af met het sap van de limoen en breng op smaak met peper en zout.
  12. Haal de kabeljauw uit de oven en leg het gebakken fruit hier overheen en bestrooi met het amandelschaafsel.
  13. Serveer met aardappeltjes en salade.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Gevulde avocado
Gevulde avocado
Sugar snaps met mihoen en kip
Sugar snaps met mihoen en kip
Chili con carne met mango
Chili con carne met mango
Kabeljauwfilet met gebakken pepino
Kabeljauwfilet met gebakken pepino
Zeebaars-passiefruit ceviche
Zeebaars-passiefruit ceviche
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.