Kabeljauwfilet met gebakken pepino - EATME Kabeljauwfilet met gebakken pepino - EATME
  • Kabeljauwfilet met gebakken pepino

Kabeljauwfilet met gebakken pepino

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Binnen 30 minuten zet je dit heerlijke visgerecht op tafel. De kabeljauwfilets geef je exotische twist door gebakken pepino toe te voegen.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME pepino
  • 6 stengels EAT ME bieslook
  • 4 grote aardappelen
  • 400 g gekookte bietjes
  • 650 g kabeljauwfilet (4 stuks)
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 el azijn
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de pepino doormidden. Snijd vervolgens in plakjes en verwijder de schil. Snijd de pepino daarna in gelijke blokjes van 1 bij 1 cm.
  3. Was de aardappels en snijd in partjes.
  4. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie, een snufje zout en de geperste knoflookteen. Bak in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  5. Indien nodig verwijder de velletjes van de gekookte bietjes en snijd ze in mooie fijne blokjes.
    Doe de blokjes in een steelpannetje samen met de kristalsuiker en azijn. Verwarm op laag vuur en breng verder op smaak met peper en zout.
  6. Bak de kabeljauwfilets in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Bak aan beide kanten in circa 3 minuten goudbruin en leg ze daarna op een bakplaat. Bewaar de pan om de pepino later in te bakken.
  7. Zet de kabeljauw filets de laatste 4 minuten in de oven bij de aardappelpartjes.
  8. Bak intussen de pepino in de koekenpan van de filets in 5 tot 8 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en glanzend zijn.
  9. Was de bieslook stengels. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de pepino. Breng op smaak met peper en zout.
    Bak het geheel nog 3 tot 4 minuten op een laag vuur.
  10. Maak de borden op met een stuk kabeljauwfilet en een aantal aardappelpartjes uit de oven, garneer met een grote eetlepel bietjes. Leg de pepino stukjes over de kabeljauwfilets.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Spaghetti aglio olio
Spaghetti aglio olio
Avocadomousse
Avocadomousse
Pasta met groene asperges
Pasta met groene asperges
Peulen en aardappel ovenschotel
Peulen en aardappel ovenschotel
Spicy kip met mihoen
Spicy kip met mihoen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.