Kervelsoep - EATME Kervelsoep - EATME
Recept time 25 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Met dit recept bereid je een stevige soep met kervel en forel die heerlijk vol van smaak is. Wie vaker met kervel kookt weet dat dit kruid met bijzondere anijssmaak op fantastische wijze gerechten opfleurt.

Ingrediënten

  • 25 g EAT ME kervel
  • 100 g gerookte forel
  • 70 g roomboter
  • 90 g bloem
  • 200 ml kookroom
  • 1 sjalotje
  • 1 groentebouillonblokje

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snipper het sjalotje fijn.
  2. Doe het gesnipperde sjalotje en de roomboter in een kookpan en zet deze op middelhoog.
    Voeg, voordat de boter bruin kleurt (na circa 2 minuten) de bloem toe. Roer de bloem door de boter,
    zodat er een roux ontstaat. Spatel 2 minuten goed, zodat de roux gaart.
  3. Zet het vuur laag. Voeg nu 250 ml water toe aan de roux en roer met een garde, zodat er een dik mengsel ontstaat.
    Blijf roeren totdat er geen klontjes meer zijn.
  4. Voeg nog 750 ml water toe en breng de soep aan de kook, zet daarna het vuur weer laag.
  5. Was de kervel. Zoek 10 mooie, kleine takjes kervel uit voor de garnering en hak de rest fijn en voeg toe aan de soep.
  6. Voeg daarna de kookroom en het groentebouillonblokje toe en breng de soep weer aan de kook,
    blijf steeds roeren.
  7. Zet het vuur laag als de soep kookt. Maak de soep glad met een staafmixer.
  8. Snijd de gerookte forel in reepjes en verdeel over 4 borden. Giet de hete soep erover.
    Garneer elk bord met een takje kervel.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Noedelssoep met Shanghai paksoi
Noedelssoep met Shanghai paksoi
Kokossoep
Kokossoep
Saucijzenbroodjes van groene mini asperges
Saucijzenbroodjes van groene mini asperges
Groene aspergesoep
Groene aspergesoep
Pitahaya salade met kalkoen en kokos-kerriemayonaise
Pitahaya salade met kalkoen en kokos-kerriemayonaise

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.