Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kip jambalaya met physalis

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan

Wij houden van makkelijke eenpansgerechten. Zo ook deze kip jambalaya. Lekker met wat extra smaakmakers als chorizo en physalis.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME physalis
  • 600 g kipfilet
  • 400 g paellarijst
  • 100 g champignons
  • 200 g chorizo
  • 6 bosuitjes
  • ½ L water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 dl olijfolie
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Breng een pan met water en bouillonblokje aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
  3. Snijd de champignons in partjes, de chorizo in plakjes en de bosuitjes in kleine stukjes.
  4. Pers de knoflook met een knoflookpers.
  5. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kipfilet circa 3 minuten.
  6. Voeg de champignons en chorizo toe en bak voor 3 minuten mee.
  7. Voeg de rijst, de knoflook en kerriepoeder toe en laat 1 minuut meebakken.
  8. Blus af met de bouillon. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
  9. Roer om de 3 minuten goed door.
  10. Verwijder intussen het papieren omhulsel van de physalis en was de bessen. Voeg toe aan de rest en laat zachtjes meekoken.
  11. Haal na 5 minuten de pan van het vuur en roer de bosui door de rijst.
Enjoy

Meer recepten met physalis

Salade met physalis bessen
Salade met physalis bessen
Physalis bessen crumble
Physalis bessen crumble
Physalis jam
Physalis jam
Physalis focaccia
Physalis focaccia
Physalis-appel galette
Physalis-appel galette

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.