Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kip kerrie met gebakken mini ananas

Recept time 30 min.
Recept time 2
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Een heerlijke kip kerrie op vertrouwde wijze bereid en met de heerlijke smaak van mini ananas. Wie kookt er nog uit een pakje als het zo gemakkelijk is om een wereldgerecht helemaal zelf te bereiden?

Ingrediënten

  • 1 EAT ME mini ananas
  • ½ sjalotje
  • 2 kipfilets
  • 40 g kipkruiden
  • 125 g zilvervliesrijst
  • 10 g bloem
  • 75 ml melk
  • 25 ml slagroom
  • ½ el kerriepoeder
  • ½ groentebouillonblokje
  • 4 klontjes bakboter
  • ½ el rietsuiker
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid intussen de kipfilets met de kipkruiden. Schroei de filets aan beide zijden dicht in een koekenpan met een klontje bakboter. Leg de filets daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kipfilets in 8 tot 10 minuten gaar in de oven.
  3. Bereid de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  4. Snijd de mini ananas door eerst de pluim bij de kroon te verwijderen met een scherp mes. Halveer de mini ananas in de lengte. Snijd vervolgens de stukken mini ananas op zo'n manier dat er 6 parten ontstaan.
  5. Bak vervolgens de mini ananasparten één voor één met een klein klontje bakboter aan beide kanten bruin in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg halverwege iedere keer ⅙ van de rietsuiker toe en laat karamelliseren.
  6. Snipper het sjalotje fijn. Fruit daarna het sjalotje met een klontje bakboter in de pan gedurende 4 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog 3 minuten mee.
  7. Voeg de bloem toe en bak deze kort mee. Zet het vuur lager en voeg de helft van de melk toe. Blijf voortdurend roeren met een garde totdat de melk is opgenomen.
  8. Voeg vervolgens de rest van de melk, de slagroom en een half groentebouillonblokje aan het geheel toe en breng dit al roerende aan de kook. Zet het vuur laag en breng de saus op smaak met peper en zout.
  9. Verwarm de gebakken mini ananas en de kipfilet nog 4 minuten in de oven.
  10. Verdeel de rijst over de borden, snijd de kipfilet in plakjes en verdeel deze over de rijst. Garneer ieder bord met 3 parten gebakken mini ananas. Verdeel tentslotte de kerriesaus over de borden.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Quiche met vijgen en shiitake
Quiche met vijgen en shiitake
Habanero curry
Habanero curry
Salade met vijgen en paddenstoelen
Salade met vijgen en paddenstoelen
Citroengras shasliek
Citroengras shasliek
Gegrilde asperges met groenten
Gegrilde asperges met groenten

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.