Kipburger met mango-kiwi salsa - EATME Kipburger met mango-kiwi salsa - EATME
  • Kipburger met mango-kiwi salsa

Kipburger met mango-kiwi salsa

Recept time 40 min.
Recept time 7
Recept time Kookpan
Recept time BBQ

Een lekkere kipburger met een frisse mango-kiwi salsa is een perfect einde van een mooie dag. Verras je gasten met dit heerlijke recept.

Ingrediënten

Voor de kipburger:

  • 1 EAT ME cayennepeper
  • 1 kilo kipgehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 el kipkruiden
  • 2 el ketjap manis
  • ½ el kerriepoeder
  • 3 el paneermeel
  • 1 krop ijsbergsla
  • 7 hamburgerbroodjes

Voor de mango-kiwi salsa:

  • 3 EAT ME kiwi's
  • 1 EAT ME mango
  • 10 g EAT ME gember
  • 1 EAT ME limoen
  • 25 ml appelsap
  • 2 el honing
  • 1 el aardappelzetmeel (of maïzena)

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de barbecue om de burgers te kunnen grillen.
  2. Begin met het bereiden van de mango-kiwi salsa door de kiwi te schillen en in blokjes te snijden.
  3. Was en halveer de cayennepeper en verwijder vervolgens de zaadjes. Gebruik 1 helft voor de salsa en de andere helft voor de kipburgers. Snijd de peper vervolgens in fijne stukjes.
  4. Rasp de gember fijn. De gember hoeft dan niet geschild te worden.
  5. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  6. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Voeg dit samen met de appelsap, kiwi, honing, mango, peper en gember in een steelpan. Breng het geheel aan de kook op laag vuur.
  7. Bind de salsa door de aardappelzetmeel of maïzena toe te voegen en zet het vuur uit. Bij gebruik van aardappelzetmeel als bindmiddel blijft de salsa helder.
  8. Zet de salsa apart en laat deze afkoelen.
  9. Ga nu verder met de kipburgers. Snijd het sjalotje fijn. Voeg het sjalotje bij het kipgehakt in een mengkom.
  10. Voeg daarna de kipkruiden, ketjap manis, paneermeel, kerriepoeder en de andere helft van de fijngesneden cayennepeper bij het kipgehakt. Meng alles goed door elkaar.
  11. Verdeel het gehakt in 7 gelijke stukken en maak er een burgervorm van.
  12. Leg de kipburgers op een voorverwarmde barbecue en gril de burgers aan beide kanten gaar in ongeveer 12 minuten. De burgers kunnen ook op de grillpan bereid worden.
  13. Snijd ondertussen de ijsbergsla fijn en was deze. Laat de ijsbergsla vervolgens uitlekken in een vergiet.
  14. Snijd de hamburgerbroodjes open als de burgers bijna gaar zijn en laat deze voor 2 minuten mee grillen op de barbecue.
  15. Haal de broodjes van de barbecue en leg deze op een schaal. Beleg de broodjes met een laagje ijsbergsla en de kipburger. Serveer de salsa over de kipburger
Enjoy

Anderen bekeken ook

Spaghetti aglio olio
Spaghetti aglio olio
Suikermaïs met Mexicaanse boter
Suikermaïs met Mexicaanse boter
Roergebakken sugar snaps en shiitakes
Roergebakken sugar snaps en shiitakes
Kabeljauwfilet met gebakken pepino
Kabeljauwfilet met gebakken pepino
Guacamoleburgers
Guacamoleburgers
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.