Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kipsaté in tamarinde marinade

Recept time 120 min.
Recept time 20
Recept time Oven

Handig voor op feestjes of wanneer je mensen op bezoek krijgt: kipsaté. Iedereen is er gek op. Ook leuk om eens te variëren met de marinade. Maak bijvoorbeeld eens deze marinade met verse tamarinde.

Ingrediënten

  • 3 EAT ME tamarinde peulen
  • 1 EAT ME limoen
  • 2,5 kg kippendij zonder bot in blokjes
  • 10 ml sojasaus
  • 10 ml heet water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 10 ml sesamolie
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwijder de schil van de tamarinde en week de inhoud van de peulen in het hete water. Laat 10 minuten weken en verwijder vervolgens de zwarte pitjes.
  2. Pers de knoflook met een knoflookpers en doe in een mengkom. Voeg hier de sojasaus, de kurkuma, het rietsuiker, de sesamolie, het zout en het tamarindewater aan toe en roer tot een gladde marinade.
  3. Verdeel de marinade over de kip en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  4. Haal de kip uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220 °C.
  5. Rijg vervolgens de kip aan satéprikker en bak in circa 15 tot 20 minuten gaar in de oven.
  6. Serveer met pindasaus en andere Oosterse garnituren.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Mini groenten met smeuïge dip
Mini groenten met smeuïge dip
Sugar snaps met yoghurtdipsaus
Sugar snaps met yoghurtdipsaus
Mango-appelflappen
Mango-appelflappen
Limoen schuimtaartjes
Limoen schuimtaartjes
Tropische sangria
Tropische sangria

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.