Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kiwano mousse

Recept time 60 min.
Recept time 2
Recept time Kookpan

Dit tropische dessert is een feest voor het oog en de mond. De mooie decoratieve schil van de kiwano is perfect geschikt als kommetje om de mousse in te presenteren.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME kiwano
  • 200 ml slagroom
  • 4 tl kristalsuiker
  • 2 blaadjes gelatine

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd het kapje van de kiwano en lepel het geleiachtige vruchtvlees uit.
  2. Zeef het vruchtvlees en houd het sap en de zaadjes apart.
  3. Week de gelatine blaadjes circa 5 minuten in koud water. Schenk het kiwano sap in een steelpan
    met de geweekte gelatine blaadjes en de suiker erbij. Verwarm het geheel, zonder het te laten koken.
    Laat in de steelpan 10 minuten afkoelen in een met koud water gevulde gootsteen.
  4. Klop de slagroom op tot yoghurt dikte.
  5. Voeg de helft van de apart gehouden kiwanozaadjes toe aan het kiwano-gelatinemengsel.
  6. Spatel de slagroom door het goed afgekoelde kiwano-gelatinemengsel totdat er een mousse ontstaat.
  7. Vul de uitgeholde kiwanoschillen met de kiwanomousse.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Kiwi carpaccio
Kiwi carpaccio
Mango crumble
Mango crumble
Kleurrijke fruitspiesjes
Kleurrijke fruitspiesjes
Mango crumble
Mango crumble
Gegrilde baby ananas
Gegrilde baby ananas

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.