Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kiwi brood

Recept time 80 min.
Recept time 10
Recept time Oven

Kiwibrood is superlekker als tussendoortje. Wil je een glutenvrije variant maken? Vervang dan boekweitmeel door amandelmeel.

Ingrediënten

Brood
  • 2 EAT ME kiwi's
  • 100 g geraspte kokos
  • 90 g kokosbloesemsuiker
  • 4 el honing
  • 8 eieren
  • 350 g boekweitmeel
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl Vanillesuiker
  • 1 klontje roomboter voor invetten

Clotted cream
  • 4 el crème fraîche
  • 4 el mascarpone
  • 1 tl poedersuiker

Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Meng de eieren, kokosolie, kokosbloesemsuiker, vanillesuiker en de honing en klop dit luchtig op.

Spatel daarna de geraspte kokos, boekweitmeel en bakpoeder door het eimengsel.

Schil de kiwi's en snijd in dunne plakjes.

Vet een cakeblik in met een klontje boter en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes kiwi op het beslag.

Bak het brood gaar in 60 minuten.

Maak ondertussen de clotted cream door de crème fraîche, mascarpone en poedersuiker met elkaar te mengen.

Serveer de clotted cream bij het brood.

Enjoy

Meer recepten met kiwi

Kiwi-krabtartaar
Kiwi-krabtartaar
Kipburger met mango-kiwi salsa
Kipburger met mango-kiwi salsa
Couscous met kiwi
Couscous met kiwi
Feestelijke fruitschaal
Feestelijke fruitschaal
IJslolly's van kiwi en aardbeien
IJslolly's van kiwi en aardbeien

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.