Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kiwi-geitenkaasprikkers

Recept time 150 min.
Recept time 10
Recept time Kookpan

Kiwi en geitenkaas zijn een lekkere smaakcombinatie. Ze passen bijvoorbeeld heerlijk bij elkaar in een salade. Dit hapje is een andere variant waarbij de smaken vloeibaar met elkaar worden gecombineerd.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME kiwi's
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 g jonge geitenkaas
  • 1 el honing
  • 10 ml room
  • 10 plastic borrelglaasjes
  • 10 ijslollystokjes

 

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil en pureer de kiwi's. Schenk de puree in een steelpannetje en breng tegen de kook aan.
  2. Week de blaadjes gelatine in koud water en knijp de gelatine uit zodra het geweekt is. Voeg de blaadjes gelatine toe aan de kiwipuree en roer totdat de gelatine volledig is opgelost.
  3. Zet de pan met kiwipuree in een koud waterbad en laat goed afkoelen.
  4. Klop intussen de geitenkaas met de room en honing op tot een gladde substantie en spatel in een spuitzak.
  5. Verdeel 2/3e van de kiwipuree over de borrelglaasjes zodra de kiwipuree begint op te stijven. Houd 1/3e van de kiwipuree apart.
  6. Spuit de geitenkaas door de kiwipuree heen in de borrelglaasjes. Verdeel de overgebleven 1/3 van de kiwipuree over de glaasjes en steek de ijslollystokjes in de glaasjes. Laat vervolgens 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Haal na 2 uur de glaasjes uit de koelkast en houd de glaasjes circa 10 seconde in heet water om gemakkelijk de glaasjes van de hapjes te halen.
  8. De kiwi-geitenkaasprikkers zijn lekker om uit te smeren over een broodje of om zo te snacken.
Enjoy

Tip

Serveer met balsamico glazuur.

Anderen bekeken ook

Avocado spiesjes met tomaatjes
Avocado spiesjes met tomaatjes
Medjool dadelbuideltjes
Medjool dadelbuideltjes
Avocado omeletrolletjes
Avocado omeletrolletjes
Guacamole
Guacamole
Vegetarische loempia met haricots verts
Vegetarische loempia met haricots verts

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.