Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kiwi sconetaart

Recept time 90 min.
Recept time 10
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Een heerlijke desserttaart om de paasbrunch mee af te sluiten. De zoete smaak van kiwi past perfect bij de smaak van witte chocolade.

Ingrediënten

Scones
  • 2 EAT ME kiwi's
  • 500 g bloem
  • 125 g boter
  • 150 ml melk
  • 150 g poedersuiker
  • 1 el honing
  • ½ tl kaneel
  • 25 g bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 g witte chocolade
  • 100 ml slagroom

Clotted cream

  • 4 el crème fraîche
  • 4 el mascarpone
  • 1 tl poedersuiker

Kiwi jam

  • 4 EAT ME kiwi's
  • 200 g geleisuiker

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de kiwi's en pureer in de blender.
  3. Zet een steelpan op het vuur en breng hierin de kiwipuree aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Laat de kiwi jam daarna afkoelen.
  4. Meng 2 eieren, boter, melk, poedersuiker, honing en de kaneel met een mixer. Voeg daarna de bakpoeder en de bloem toe.
  5. Maak met een ijsschep gelijk bolletjes van het deeg en leg op een ingevette pakplaat.
  6. Bestrijk de bovenzijde van de scones met een losgeklopt ei.
  7. Bak de scones in 10 tot 12 minuten goudbruin in de oven.
  8. Maak ondertussen de clotted cream door de crème fraîche, mascarpone en poedersuiker met elkaar te mengen.
  9. Smelt de witte chocolade en spatel de slagroom erdoorheen.
  10. Snijd alle scones open en smeer een laagje clotted cream en kiwi jam op de scones.
  11. Stapel alles scones in de vorm van een piramide op elkaar.
  12. Giet van bovenaf de chocolade over de piramide.
  13. Schil de 2 kiwi's en snijd in mooie blokjes. Decoreer de kiwi taart met kiwi blokjes.
Enjoy

Tip

Decoreer de taart met extra poedersuiker.

Meer recepten met kiwi

Kiwi cheesecake
Kiwi cheesecake
Kiwi carpaccio
Kiwi carpaccio
Kipburger met mango-kiwi salsa
Kipburger met mango-kiwi salsa
Kiwi smoothie
Kiwi smoothie
Kiwi carpaccio
Kiwi carpaccio

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.