Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kokos-dessertrijst met mango

Recept time
Recept time 4
Recept time Kookpan

Kokos-dessertrijst, ook wel bekend als sticky rice, is een heerlijk zoet dessert bijvoorbeeld na een pittig Aziatisch hoofdgerecht. Verwen jezelf en anderen met dit fruitige recept!

Ingrediënten

  • 2 EAT ME Nam Dok Mai mango
  • 1 EAT ME limoen
  • 250 g dessertrijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el geraspte kokos
  • 150 g basterdsuiker
  • ½ tl vanillesuiker
  • 1 snufje zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Breng in een pan 750 ml water aan de kook.
  2. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht.
  3. Laat 200 ml kokosmelk, de basterdsuiker, het zout, de vanillesuiker en het sap van de limoen al roerend in het water oplossen.
  4. Voeg de dessertrijst toe en breng het geheel al roerend opnieuw aan de kook.
  5. Rijst verder volgens de bereidingswijze op de verpakking koken, maar geen extra ingrediënten toevoegen..
  6. Snijd de mango langs weerszijden van de pit. Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees,
    zonder door de schil heen te snijden. Lepel daarna de gesneden reepjes uit de mangoschil.
  7. Schep de rijst in een ovale vorm op de borden, naast de rijst leg je per bord de helft van een gesneden mango.
  8. Verdeel de resterende kokosmelk over de rijst die je zojuist hebt opgeschept.
  9. Top het dessert af met wat geraspte kokos.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Rode bessen yoghurt
Rode bessen yoghurt
Zoete aardappelmuffins
Zoete aardappelmuffins
Pitahaya salade met kalkoen en kokos-kerriemayonaise
Pitahaya salade met kalkoen en kokos-kerriemayonaise
Taartjes met physalis bessen
Taartjes met physalis bessen
Quinoasalade met granaatappel
Quinoasalade met granaatappel

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.