Kokos-mueslirepen - EATME Kokos-mueslirepen - EATME
Recept time 45 min.
Recept time 8
Recept time Kookpan
Blender Blender

Stil je energiebehoefte met een lekkere zelfgemaakte kokos-mueslireep. Moeilijk om te maken? Welnee, met een rasp of een keukenmachine heb je de mueslirepen zo gemaakt.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME kokosnoot
  • 8 gedroogde vijgen
  • 10 gekonfijte dadels
  • 5 el honing
  • 3 el pistache noten

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Open de kokosnoot door gaten te boren in 2 van de 3 ogen die zich onderaan de vrucht bevinden. Vang het kokoswater op in een bakje. Sla vervolgens met een hamer rondom op de kokosnoot tot hij barst. Snijd het vruchtvlees van de kokosnoot uit de schil en rasp het fijn.
  2. Doe de honing in een steelpan en breng aan de kook. Laat de honing 5 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Mix de pistache noten, dadels en vijgen in een keukenmachine, totdat er een kruimelige massa ontstaat. Meng daarna met de honing en de helft van de geraspte kokos.
  4. Neem een cakeblik en bekleed de bodem met bakpapier.
  5. Doe het kokosmengsel in het cake blik, strijk de bovenkant glad met een spatel en bestrooi de bovenkant met de overgebleven geraspte kokos.
  6. Zet circa 30 minuten in de koelkast totdat het kokosmengsel een stevige plak geworden is.
  7. Haal de plak uit het cake blik en snijd in circa 8 repen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Zoet gevulde kumquats
Zoet gevulde kumquats
Avocado smoothie met baby paksoi
Avocado smoothie met baby paksoi
Mango oliebollen
Mango oliebollen
Rode bessen yoghurt
Rode bessen yoghurt
Vegetarische loempia met haricots verts
Vegetarische loempia met haricots verts

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.