Kokosmakronen - EATME Kokosmakronen - EATME
Recept time 55 min.
Recept time 6 à 7
Recept time Oven

Kokosmakronen zijn erg smakelijke koekjes. Knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. Makkelijk te maken en extra lekker met vers kokosvruchtvlees.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME kokosnoten – 200 g gedroogd vruchtvlees
  • 1 EAT ME limoen
  • 2 eieren
  • 170 g suiker
  • 40 g boter
  • 1 tl vanillesuiker
  • Boter

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Open de kokosnoot door gaten te boren in 2 van de 3 ogen , die zich onderaan de vrucht bevinden. Vang het kokoswater in een bakje op. Sla vervolgens met een hamer rondom op de kokosnoot tot hij barst. Snijd nu het vruchtvlees van de kokosnoot uit de schil.
  3. Verwijder met een dunschiller de bruine schil van het vruchtvlees. Rasp het vruchtvlees zo fijn mogelijk met een rasp of in een keukenmachine.
  4. Verspreid het geraspte vruchtvlees op een bakplaat en laat circa 20 minuten op 120 graden in de oven drogen.
  5. Meng de suiker, eieren, vanillesuiker en boter met elkaar. Voeg de gedroogde kokos aan het mengsel toe zodat het een stevig deeg wordt.
  6. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht, voeg dit bij het deeg en meng goed.
  7. Maak bolletjes van 30 a 35 gram en leg deze op een ingevette bakplaat. Druk de bolletjes half in.
  8. Bak de kokosmakronen op 170 graden in 18 à 20 minuten goudbruin.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Vijgen cheesecake
Vijgen cheesecake
Zoete aardappelmuffins
Zoete aardappelmuffins
Taartjes met physalis bessen
Taartjes met physalis bessen
Frambozen cupcakes
Frambozen cupcakes
Quiche met peultjes
Quiche met peultjes

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.