Kokossoep - EATME Kokossoep - EATME
Recept time 35 min.
Recept time 5 à 6
Recept time Kookpan
Recept time Wokpan
Blender Blender

Verras je gasten met een exotische en heerlijk smakende soep. Deze soep is goed gevuld en daarom ook heerlijk als lunch.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME kokosnoot - 250 g kokosrasp
  • 2 EAT ME rawit
  • 1 EAT ME citroengras
  • 20 g EAT ME gember
  • 100 g prei
  • 100 g wortel
  • 100 g taugé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 g kipfilet
  • 100 g gepelde gamba's
  • 50 g tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • 1 L water
  • ½ L kokosmelk
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el ketjap manis

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Breng water met de kipfilet aan de kook en kook zachtjes voor 15 minuten. Verwijder de kipfilet en bewaar het kookvocht.
  2. Open de kokosnoot door gaten te boren in 2 van de 3 ogen , die zich onderaan de vrucht bevinden. Vang het kokoswater in een bakje op. Sla vervolgens met een hamer rondom op de kokosnoot tot hij barst. Snijd nu het vruchtvlees van de kokosnoot uit de schil. En rasp het vruchtvlees.
  3. Snipper de ui en hak de gember en knoflook fijn. Halveer de rawit en snijd zeer fijn. Was de citroengras en snijd in drie stukken.
  4. Verhit olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook, rawit, gember, citroengras en de kokos voor 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
  5. Blus af met het kookvocht van de kipfilet en breng het geheel aan de kook. Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur laag.
  6. Snijd de winterpeen in fijne reepjes, de prei in halve ringen en was in koud water.
  7. Verwijder het citroengras en pureer de soep met een staafmixer tot het een glad geheel is.
  8. Snijd de kipfilet in kleine reepjes en voeg deze samen met de gamba's toe aan de soep.
  9. Wok de wortel, prei en de taugé 3 minuten in een beetje olijfolie. Voeg de groenten toe aan de soep.
  10. Breng de soep op smaak met een bouillonblokje, ketjap en bruine suiker.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg
Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg
Bieten-gembersoep
Bieten-gembersoep
Medjool dadelbuideltjes
Medjool dadelbuideltjes
Sugar snaps met mihoen en kip
Sugar snaps met mihoen en kip
Venkelsalade met passiefruitdressing
Venkelsalade met passiefruitdressing

Lees meer over de gebruikte producten

heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in