Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kousenband salade

Recept time 20 min.
Recept time 2
Recept time Wokpan

Kousenband en taugé vormen een knapperige basis in deze heerlijke salade.
De zelfgemaakte dressing zorgt voor dat extra beetje pit.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME kousenband
  • 40 g taugé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 1 klontje bakboter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ketjap
  • 1 el gembersiroop
  • 1 mespuntje sambal
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de kousenband en snijd in kleine stukjes. Snipper het sjalotje en de knoflook fijn.
  2. Fruit het sjalotje met de fijngesneden knoflook gedurende 2 minuten in een wokpan met het klontje bakboter.
    Voeg de kousenband toe en roerbak het geheel nog 3 minuten op hoog vuur.
  3. Zet daarna het vuur laag en laat het geheel 5 minuten zachtjes smoren. Laat de kousenband vervolgens afkoelen.
  4. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes. Snijd in kleine blokjes.
  5. Maak een dressing door de olijfolie, ketjap, gembersiroop en het mespuntje sambal te mengen.
    Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de kousenband, paprikablokjes en taugé in een saladekom en voeg de dressing toe.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Quinoa salade met groene asperges
Quinoa salade met groene asperges
Gegrilde Shanghai paksoi
Gegrilde Shanghai paksoi
Suikermaïs met Mexicaanse boter
Suikermaïs met Mexicaanse boter
Flespompoen met tijm en salie
Flespompoen met tijm en salie
Pruimen salade
Pruimen salade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.