Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kumquat marmelade

Recept time 75 min.
Recept time -
Recept time Kookpan

Deze kumquat marmelade is een echt broertje van de variant met sinaasappel. Deze marmelade is zoetzuur maar bevat ook een klein bittertje. Lekker om op verschillende manieren te combineren.

Ingrediënten

  • 250 g EAT ME kumquats
  • 1 EAT ME limoen
  • 250 g geleisuiker
  • 2 el honing
  • 1 kaneelstokje

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de kumquats. Halveer de kumquats (verwijder zoveel mogelijk pitjes) en snijd in dunne plakjes.
  2. Doe de kumquats in een steelpan en voeg hier de honing en 250 ml water aan toe. Breng dit aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Snijd de limoen in tweeën en knijp het sap uit de vrucht. Voeg de geleisuiker en het sap van de limoen toe aan het geheel en laat dit vervolgens nogmaals 30 minuten zachtjes doorkoken. Roer met een spatel af en toe alles goed door.
  4. Haal daarna de pan van het vuur en voeg het kaneelstokje toe, laat de marmelade ½ uur op kamertemperatuur afkoelen.
  5. Giet de kumquat marmelade in een weckpotje. Gekoeld bewaren, dan is de marmelade 4 tot 6 maanden houdbaar.
Enjoy

Tip

Deze marmelade is heerlijk in yoghurt, als taartvulling of als saus bij vleesgerechten.

Anderen bekeken ook

Bieslook-roomkaas bolletjes
Bieslook-roomkaas bolletjes
Frites van topinamboer
Frites van topinamboer
Kipsalade met kokos
Kipsalade met kokos
Passiefruit smoothie met mango en papaja
Passiefruit smoothie met mango en papaja
Physalis focaccia
Physalis focaccia

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.