Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Kwarktaartjes met framboos-aardbei

Recept time 180 min.
Recept time 8
Recept time Kookpan

Ingrediënten

  • 300 g EAT ME aardbeien
  • 1 EAT ME limoen
  • 300 g kwark
  • 50 g roomboter
  • 120 g volkorenkoekjes
  • 5 blaadjes gelatine

Topping

  • 125 g EAT ME framboos-aardbeien
  • 4 takjes EAT ME munt
  • 100 ml slagroom

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verkruimel de koekjes. Verhit de roomboter in een pan en roer de koekkruimels er door heen.
  2. Vet de springvormen in, verdeel de koekkruimels over de springvormen en druk de bodem goed aan.
  3. Leg de gelatine in een koudwaterbad.
  4. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en prak fijn.
  5. Meng de aardbeien samen met de suiker en het sap van de limoen in een steelpan en verhit tot tegen het kookpunt.
  6. Voeg de gelatine bij het mengsel en laat het oplossen. Haal daarna van het vuur en zet in een koudwaterbad.
  7. Spatel de kwark door het aardbeienmengsel als het gaat geleren.
  8. Verdeel de bavarois over de vormpjes met de koekbodem en zet 2,5 uur in de koelkast.
  9. Klop de slagroom voor de toppings met de suiker op.
  10. Decoreer de bavarois met een toefje slagroom, een takje munt en framboos-aardbeien.
Enjoy

Meer recepten met aardbeien

Yoghurt met aardbeien
Yoghurt met aardbeien
Aardbeientaartjes
Aardbeientaartjes
Granadilla bavarois
Granadilla bavarois
Tompouce met bosvruchten
Tompouce met bosvruchten
Fruitwater met aardbeien
Fruitwater met aardbeien
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.