Terug naar Recepten
Lamsbout Met Rozemarijn

Lamsbout met rozemarijn

Zin om iets langer in de keuken te staan om een geweldig gerecht te maken? Maak dan deze lamsbout met rozemarijn. De rozemarijn past ontzettend goed bij het lamsvlees.

Direct naar...

Ingrediënten

Lamsbout met rozemarijn

  • 5 tenen knoflook
  • 1,2 kg lamsbout, op kamertemperatuur
  • 15 g verse rozemarijn
  • 25 g boter
  • 6 el olijfolie
  • EAT ME Zoete Aardappel Productfoto
    1 kg zoete aardappelen
  • 3 rode puntpaprika´s
  • 2 courgettes
  • Peper en zout

Keukenmateriaal

  • Ovenbestendige braadpan (optioneel)
  • Vleesthermometer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Halveer de tenen knoflook in de lengte. Snijd met een mespunt diverse inkepingen van 1,5 cm in de lamsbout. Stop hier stukjes knoflook en kleine plukjes rozemarijn in. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. Verhit de boter met 1 eetlepel olijfolie in een ruime, ovenbestendige braadpan en bak de lamsbout in ca. 5 minuten rondom mooi bruin. Steek de vleesthermometer in het midden, in het dikste deel van de lamsbout. Zet de lamsbout in de oven. Verhoog na 35 minuten de temperatuur naar 170 °C en rooster nog ca. 40 minuten of tot de thermometer 60 °C (rosé) of 65 °C (well done) aangeeft.
  4. Boen ondertussen de zoete aardappelen schoon, snijd ze in parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bak ze in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Snijd de paprika en courgette in repen, leg ze na 10 minuten op de bakplaat bij de aardappel en besprenkel ze met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  6. Laat de lamsbout eenmaal uit de oven 10 minuten afgedekt rusten. Snijd in dunne plakken en serveer met de zoete aardappel en gegrilde groenten.

Tip: Heb je geen ovenbestendige braadpan? Bak de lamsbout dan aan in een koekenpan en leg de bout vervolgens in een passende ovenschaal of braadslede.

Enjoy!

Voedingswaarden per persoon

Energie
785 kcal
Eiwit
42 g
Vet
47 g
Waarvan verzadigd
17 g
Koolhydraten
45 g
Waarvan suikers
17 g
Vezels
6 g

Nog meer lekkers!