Lamsbout met rozemarijn - EATME Lamsbout met rozemarijn - EATME
  • Lamsbout met rozemarijn

Lamsbout met rozemarijn

Recept time 80 min.
Recept time 6
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Zin om iets langer in de keuken te staan om een geweldig gerecht te maken? Maak dan deze lamsbout met rozemarijn. De rozemarijn past ontzettend goed bij het lamsvlees.

Ingrediënten

  • 1 kg EAT ME zoete aardappel
  • 15 g EAT ME rozemarijn
  • 3 puntpaprika´s
  • 2 courgettes
  • 1,2 kg lamsbout
  • 25 g roomboter
  • 500 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout & peper

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Pers de knoflook met een knoflookpers over de lamsbout.
  3. Snijd met een mespunt diverse gaatjes van 1 centimeter bovenin de lamsbout. Stop hier kleine plukjes rozemarijn in. Breng de lamsbout verder op smaak met peper en zout.
  4. Doe de roomboter in een koekenpan en laat deze bruin worden op hoog vuur. Schroei de lamsbout aan alle kanten dicht.
  5. Doe de lamsbout in een passende ovenschaal en steek een vlees-temperatuurmeter in de kern van de lamsbout. Zet de lamsbout in de oven. Verhoog na 35 min. de temperatuur naar 170°C.
  6. Was intussen de zoete aardappelen en snijd, zonder te schillen, in partjes.
  7. Leg de aardappelpartjes in een ovenschaal en meng de helft van de olijfolie hier overheen.
  8. Zet de ovenschaal met zoete aardappel in de oven. Bak de partjes in circa 25 minuten goudbruin.
  9. Snijd de paprika en courgette in stukken en leg in een ovenschaal. En bestrijk met de olijfolie die nog over is. Bestrooi met peper en zout en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
  10. Als de vleesmeter 50°C aangeeft is de lamsbout klaar en mag deze uit de oven. Haal de lamsbout uit de oven en laat 10 minuten rusten. Snijd er daarna dunne plakken van.
  11. Serveer samen met de zoete aardappel en gegrilde groenten.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Quinoa salade met groene asperges
Quinoa salade met groene asperges
Guacamole
Guacamole
Linzen met kabeljauw
Linzen met kabeljauw
Bobotie met mango
Bobotie met mango
Pitahaya salade met kalkoen en kokos-kerriemayonaise
Pitahaya salade met kalkoen en kokos-kerriemayonaise

Lees meer over de gebruikte producten

heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in